Okouník mořský pečený s rajčaty

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Okouník mořský 800 g
Oregano čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 500 g
Suchar dietní 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybí filety omyjeme a osušíme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
  2. Ze sucharů připravíme strouhanku. Oloupaný, nasekaný česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku, nasekané bylinky a vše promícháme.
  3. Zbylým máslem vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní porce ryby a obložíme je plátky rajčat. Pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem.
  4. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.