Okouník mořský pečený s rajčaty
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Okouník mořský |
800 g |
Oregano čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
500 g |
Suchar dietní |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety omyjeme a osušíme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- Ze sucharů připravíme strouhanku. Oloupaný, nasekaný česnek osmahneme na 90 g másla, přidáme strouhanku, nasekané bylinky a vše promícháme.
- Zbylým máslem vymastíme zapékací mísu, vložíme do ní porce ryby a obložíme je plátky rajčat. Pokryjeme strouhankou s bylinkami a česnekem.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.