Marcipánová srdce

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 200 g
Marcipánová hmota surová 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vychlazeného, na vločky nakrájeného másla, mouky, cukru a 1 vejce vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přilít trochu studené vody. Těsto zabalíme do fólie a chladíme asi 30 minut.
  2. Marcipán (kousek ponecháme na ozdobu) uhněteme s moučkovým cukrem a mezi dvěma fóliemi vyválíme na plát silný 1 cm. Tvořítkem vypichujeme srdce.
  3. Připravené křehké těsto vyválíme na plát a vypichujeme z něj srdce. Urovnáme je na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 5-10 minut.
  4. Upečená, vychlazená srdce potřeme rozšlehaným vejcem a navrch každého položíme srdce z marcipánu. Lehce je přimáčkneme. Ze zbylého marcipánu vyválíme válečky, položíme je na okraj srdíček a potřeme zbylým vejcem. Krátce zapečeme.