Husa plněná pomeranči
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Husa mražená |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Pomeranče |
3 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
3 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Vývar slepičí |
800 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
- Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky.
- Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití.
- Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem.
- Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme.