Husa plněná pomeranči

Ingredience


Cibule 2 ks
Husa mražená 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Pomeranče 3 ks
Sůl 2 kávová lžička
Tymián čerstvý 3 ks
Voda pitná 250 ml
Vývar slepičí 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
  2. Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky.
  3. Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití.
  4. Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem.
  5. Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme.