Podmáslový chléb se sezamem
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
15 g |
Mléko - podmáslí |
800 ml |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
337.5 g |
Sezam - semena |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V hrnku vlažného podmáslí rozpustíme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
- Mouku smícháme se solí, 3 lžícemi sezamových semínek, přilijeme kvásek a zbylé podmáslí. Vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout asi 35 minut.
- Těsto na pomoučeném válu prohněteme a vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy. Povrch potřeme mlékem a posypeme zbylým sezamem. Necháme ještě chvíli kynout.
- Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.