Podmáslový chléb se sezamem

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 15 g
Mléko - podmáslí 800 ml
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 337.5 g
Sezam - semena 4 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnku vlažného podmáslí rozpustíme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Mouku smícháme se solí, 3 lžícemi sezamových semínek, přilijeme kvásek a zbylé podmáslí. Vypracujeme vláčné těsto a necháme kynout asi 35 minut.
  3. Těsto na pomoučeném válu prohněteme a vložíme do tukem vymazané chlebíčkové formy. Povrch potřeme mlékem a posypeme zbylým sezamem. Necháme ještě chvíli kynout.
  4. Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.