Chlebové placky

Ingredience


Droždí 15 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 405 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V troše vlažného mléka rozmícháme droždí. Vlijeme je k mouce smíchané se solí, přilijeme zbylé mléko a olej. Vypracujeme tužší těsto, povrch poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  2. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme váleček silný asi 3 cm. Nakrájíme z něj špalíčky 1 cm dlouhé a ze špalíčků vytvarujeme kuličky. Necháme je na vále kynout asi 30 minut.
  3. Potom kuličky rozválíme na placky a urovnáme je na tukem vymazaný a hladkou moukou vysypaný plech.
  4. Placky pečeme v silně vyhřáté troubě 8-10 minut. Když na plackách naskočí bublinky, jsou upečené.