Dýňový chlebíček
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Dýně |
345 g |
Hrozinky |
80 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej stolní |
200 ml |
Ořechy vlašské |
500 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Soda jedlá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Sypké suroviny - cukr, kakao, mouku, prášek do pečiva, sodu a skořici smícháme, utřeme cukr s olejem a vejci, vmícháme sypkou směs a 3 hrnky nastrouhané dýňové dužiny.
- Poté přidáme mleté ořechy a omyté rozinky.
- Nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na 180 stupňů.