Kefírový koláč s kakaem
Ingredience
Cukr moučkový |
164 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko kefírové |
800 ml |
Mouka polohrubá |
340 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Poleva čokoládová |
100 g |
Soda jedlá |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Polohrubou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejci, kakaem a kefírovým mlékem. Přidáme 120 g rozpuštěného vlahého másla a vše dobře promícháme.
- Těsto nalijeme na zbytkem másla vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Vychladlý koláč polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme nastrouhaným kokosem.