Kefírový koláč s kakaem

Ingredience


Cukr moučkový 164 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 125 g
Mléko kefírové 800 ml
Mouka polohrubá 340 g
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Poleva čokoládová 100 g
Soda jedlá 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polohrubou mouku smícháme s jedlou sodou, moučkovým cukrem, vejci, kakaem a kefírovým mlékem. Přidáme 120 g rozpuštěného vlahého másla a vše dobře promícháme.
  2. Těsto nalijeme na zbytkem másla vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  3. Vychladlý koláč polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a posypeme nastrouhaným kokosem.