Žemlové omelety
Ingredience
Marmeláda jahodová |
100 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle nakrájíme, zalijeme studenou vodou a po chvíli je vymačkáme a prolisujeme.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, mouku a prolisované žemle.
- Pánev vymažeme máslem, z těsta vytvoříme omelety a opečeme je po obou stranách. Naplníme je jahodovou marmeládou (nebo jahodovým protlakem) a v polovině přeložíme.
- Při podávání omelety ozdobíme ušlehanou smetanou.