Žemlové omelety

Ingredience


Marmeláda jahodová 100 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 250 ml
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle nakrájíme, zalijeme studenou vodou a po chvíli je vymačkáme a prolisujeme.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, mouku a prolisované žemle.
  3. Pánev vymažeme máslem, z těsta vytvoříme omelety a opečeme je po obou stranách. Naplníme je jahodovou marmeládou (nebo jahodovým protlakem) a v polovině přeložíme.
  4. Při podávání omelety ozdobíme ušlehanou smetanou.