Kosočtverečky s kešu oříšky
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
350 g |
Náplň maková |
200 g |
Ořechy Kešu |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Vmícháme do něj 300g moučkového cukru a citronovou šťávu. Oříšky kešu umeleme spolu se zázvorem a zlehka vmícháme do sněhové hmoty.
- Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném válu vyválíme 4 čtverce silné asi 3mm. Dva čtverce potřeme makovou nádivkou, položíme na ně zbylé čtverce a dobře přimáčkneme.
- Rádýlkem nakrájíme 3cm široké pruhy a z nich kosočtverce. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Zbylý cukr utřeme se lžící vody dohladka, polevu kápneme do středu každého vychladlého kosočtverce a přilepíme na ni kešu oříšek.