Kosočtverečky s kešu oříšky

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 350 g
Náplň maková 200 g
Ořechy Kešu 400 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Vmícháme do něj 300g moučkového cukru a citronovou šťávu. Oříšky kešu umeleme spolu se zázvorem a zlehka vmícháme do sněhové hmoty.
  2. Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném válu vyválíme 4 čtverce silné asi 3mm. Dva čtverce potřeme makovou nádivkou, položíme na ně zbylé čtverce a dobře přimáčkneme.
  3. Rádýlkem nakrájíme 3cm široké pruhy a z nich kosočtverce. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  4. Zbylý cukr utřeme se lžící vody dohladka, polevu kápneme do středu každého vychladlého kosočtverce a přilepíme na ni kešu oříšek.