Polévka dršťková

Polévka dršťková - obrázek

Ingredience


Celer - nať 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dršťky syrové 300 g
Majoránka 2 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).
  2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.
  3. Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.
  4. Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.
  5. Polévku podáváme se slaným pečivem.