Polévka dršťková
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dršťky syrové |
300 g |
Majoránka |
2 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě).
- Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku, přisypeme hladkou mouku a opět osmahneme. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, vše dobře rozmícháme a vaříme cca 15 min.
- Poté přisypeme uvařené dršťky, přidáme koření, česnek utřený se solí a 10 min povaříme.
- Papriku rozmíchanou v tuku a na drobno nakrájenou celerovou nať přidáme až na samém konci.
- Polévku podáváme se slaným pečivem.