Trojrohé čepičky

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Marmeláda pomerančová 200 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse šleháme vychlazené máslo s cukrem. Vmícháme prosátou mouku a postupně přidáváme vejce, pomerančovou kůru, špetku soli. Z těsta vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut chladit.
  2. Na pomoučeném válu z těsta vyválíme plát, vypichujeme z něj placičky o průměru cca 8 cm. Na střed každé placičky dáme trochu marmelády a kraje přiklopíme, cukroví urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme do druhého dne odležet.
  3. Před upečením potřeme čepičky rozšlehanými žloutky. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.