Mandlové špičky
Ingredience
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mandle plátky |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Poleva čokoládová |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a špetku soli ušleháme do pěny. Přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme prosátou mouku a znovu dobře promícháme.
- Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kroužky, které vytvarujeme do špičky, každý kousek posypeme plátky mandlí.
- Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Po vychladnutí ozdobíme upečené špičky čokoládovou polevou.