Mandlové špičky

Ingredience


Cukr moučkový 40 g
Cukr vanilka 1 ks
Mandle plátky 40 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Poleva čokoládová 50 g
Smetana 12% (konzumní) 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a špetku soli ušleháme do pěny. Přilijeme smetanu, zamícháme, přidáme prosátou mouku a znovu dobře promícháme.
  2. Těstem naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme kroužky, které vytvarujeme do špičky, každý kousek posypeme plátky mandlí.
  3. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  4. Po vychladnutí ozdobíme upečené špičky čokoládovou polevou.