Skořicové hvězdy s vanilkou
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mandle mleté |
400 g |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Po částech do něj vmícháme moučkový cukr a vanilkový cukr, z hmoty odebereme 4 lžíce, necháme stranou.
- Do sněhu vmícháme skořici a mleté mandle. Z těsta na válu posypaném cukrem vyválíme plát silný půl centimetru. Těsto i váleček můžeme lehce poprášit moukou, tvořítkem vypichujeme hvězdy (tvořítko namáčíme v cukru, aby se těsto nelepilo).
- Hvězdy urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme opatrně je sněhem.
- Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut.