Skořicové hvězdy s vanilkou

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Cukr vanilka 1 ks
Mandle mleté 400 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Po částech do něj vmícháme moučkový cukr a vanilkový cukr, z hmoty odebereme 4 lžíce, necháme stranou.
  2. Do sněhu vmícháme skořici a mleté mandle. Z těsta na válu posypaném cukrem vyválíme plát silný půl centimetru. Těsto i váleček můžeme lehce poprášit moukou, tvořítkem vypichujeme hvězdy (tvořítko namáčíme v cukru, aby se těsto nelepilo).
  3. Hvězdy urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme opatrně je sněhem.
  4. Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut.