Mandlové florentýnky
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
150 g |
Mandle plátky |
180 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Plech vyložíme plátem alobalu, který slabě potřeme máslem a poprášíme moukou.
- Zbylé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, med, smetanu, špetku soli. Pozvolna zahříváme za stálého míchání, po 5 minutách přisypeme mandle.
- Lžící nabereme vždy trochu mandlové hmoty a na připravený plech klademe malé bochánky, které se během pečení roztečou. Cukroví pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Upečené florentýnky necháme na plechu vychladnout. Spodní stranu každé potřeme rozpuštěnou čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.