Mandlové florentýnky

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 150 g
Mandle plátky 180 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme plátem alobalu, který slabě potřeme máslem a poprášíme moukou.
  2. Zbylé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku, přidáme cukr, med, smetanu, špetku soli. Pozvolna zahříváme za stálého míchání, po 5 minutách přisypeme mandle.
  3. Lžící nabereme vždy trochu mandlové hmoty a na připravený plech klademe malé bochánky, které se během pečení roztečou. Cukroví pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. Upečené florentýnky necháme na plechu vychladnout. Spodní stranu každé potřeme rozpuštěnou čokoládou, vidličkou vytvoříme vlnky a necháme ztuhnout.