Wontonové květy se sladkokyselou omáčkou

Ingredience


Kečup 1 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Ocet rýžový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Těstoviny Ravioli 800 g
Vývar zeleninový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Každou placku vytvarujem do tvaru květu s prohnutým středem. V pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a během 1 - 2 min jednotlivé květy do křupava osmažíme. Po vyjmutí z pánve je necháme okapat na papírové utěrce.
  2. Na omáčku rozpálíme zbytek oleje, přidáme cukr, ocet, sójovou omáčku, kečup a vývar, k zahuštění použijeme kukuřičný škrob. Za stálého míchání necháme rozpustit všechny ingredience, hotové knedlíčky omáčkou pokapeme a zbytek podáváme zvlášť v misce jako přílohu.