Wontonové květy se sladkokyselou omáčkou
Ingredience
Kečup |
1 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Těstoviny Ravioli |
800 g |
Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Každou placku vytvarujem do tvaru květu s prohnutým středem. V pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a během 1 - 2 min jednotlivé květy do křupava osmažíme. Po vyjmutí z pánve je necháme okapat na papírové utěrce.
- Na omáčku rozpálíme zbytek oleje, přidáme cukr, ocet, sójovou omáčku, kečup a vývar, k zahuštění použijeme kukuřičný škrob. Za stálého míchání necháme rozpustit všechny ingredience, hotové knedlíčky omáčkou pokapeme a zbytek podáváme zvlášť v misce jako přílohu.