Berlínské kysané zelí
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Cibule |
500 g |
Hrozinky |
200 g |
Jablka |
500 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 l |
Sádlo škvařené |
150 g |
Zelí kysané |
1500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V kastrolu rozehřejeme sádlo, přidáme oloupanou, na kroužky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Následně přidáme kysané zelí, omytá, na kostky nakrájená jablka, vše chvíli podusíme bez přidání vody.
- Okořeníme bobkovým listem, vsypeme rozinky, zalijeme pivem a asi hodinu dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
- Podáváme jako přílohu k masu.