Slavnostní cibule
Ingredience
Cibule |
800 g |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle a potom ji dáme do zapékací mísy.
- Vejce utřeme do pěny, smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a přelijeme přes cibuli. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.