Capellini s cuketou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
3 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
50 g |
Těstoviny Capellini |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety opereme a neoloupané je nakrájíme na hranolky asi 1 cm silné. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, sýr nastrouháme nebo rozdrobíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, dužinu bez semínek a tekutiny nakrájíme na drobno.
- V pánvi rozehřejeme olej a vložíme cuketu, dusíme asi 10 minut, až lehce zezlátne. Pak přidáme cibuli, česnek a ještě asi minutu podusíme. Přilijeme vývar a necháme přejít varem, pak hrnec odstavíme a necháme v teple.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, doměkka. Slijeme a necháme dobře okapat. Dáme do větší mísy, promícháme se zeleninou, osolíme, opepříme a posypeme sýrem a kostičkami rajčete. Ihned podáváme.