Capellini s cuketou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Cuketa 3 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 50 g
Těstoviny Capellini 400 g
Voda pitná 4 l
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety opereme a neoloupané je nakrájíme na hranolky asi 1 cm silné. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, sýr nastrouháme nebo rozdrobíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, dužinu bez semínek a tekutiny nakrájíme na drobno.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme cuketu, dusíme asi 10 minut, až lehce zezlátne. Pak přidáme cibuli, česnek a ještě asi minutu podusíme. Přilijeme vývar a necháme přejít varem, pak hrnec odstavíme a necháme v teple.
  3. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, doměkka. Slijeme a necháme dobře okapat. Dáme do větší mísy, promícháme se zeleninou, osolíme, opepříme a posypeme sýrem a kostičkami rajčete. Ihned podáváme.