Pudink z kyselé smetany se sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kyselou smetanu rozkvedláme se žloutky a moukou, osolíme a necháme chvíli stát.
  2. Potom do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do vodní lázně a ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu pečeme.
  3. Upečený pudink posypeme nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.