Pudink z kyselé smetany se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kyselou smetanu rozkvedláme se žloutky a moukou, osolíme a necháme chvíli stát.
- Potom do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a nastrouhaný sýr. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do vodní lázně a ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu pečeme.
- Upečený pudink posypeme nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.