Mrkev po rýnsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
3 ks |
Křen |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou mrkev nakrájíme na nudličky a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí vložíme do kastrolu s máslem. Osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
- K téměř měkké mrkvi přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Vše podusíme doměkka a podle chuti osladíme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen.