Tagliatelle se zeleným chřestem

Ingredience


Chřest zelený 750 g
Citrony 0.5 ks
Máslo čerstvé 60 g
Meduňka 3 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Tagliatelle 350 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka.
  2. Zelený chřest oloupeme, odřízneme horní části s hlavičkami, které nakrájíme na 3 až 4 cm dlouhé kousky. Konce odložíme.
  3. Citrón vymačkáme. V hrnci rozehřejeme máslo a chřest několik minut podusíme. Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.
  4. Meduňku opereme, osušíme a lístky otrháme. Těstoviny slijeme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Na ně upravíme chřest a lístky meduňky.
  5. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.