Tagliatelle se zeleným chřestem
Ingredience
Chřest zelený |
750 g |
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Meduňka |
3 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě s olejem doměkka.
- Zelený chřest oloupeme, odřízneme horní části s hlavičkami, které nakrájíme na 3 až 4 cm dlouhé kousky. Konce odložíme.
- Citrón vymačkáme. V hrnci rozehřejeme máslo a chřest několik minut podusíme. Osolíme, opepříme a ochutíme citrónovou šťávou.
- Meduňku opereme, osušíme a lístky otrháme. Těstoviny slijeme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Na ně upravíme chřest a lístky meduňky.
- Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.