Fettuccine s lososem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Losos uzený 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 16% (pochoutková) 400 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 30 g
Těstoviny Fettuccine 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci při mírné teplotě zahřejeme smetanu, máslo a nastrouhanou citronovou kůru. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 10 minut, až smetana trochu zhoustne.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, čerstvé nudle jsou hotové dřív, proto je dáme vařit až ke konci vaření.
  3. Omáčku osolíme a odstavíme. Plátky uzeného lososa nakrájíme na nudličky a spolu s nasekaným koprem a nastrouhaným parmazánem je dáme do omáčky a opepříme.
  4. Nudle necháme okapat, dáme je na mísu nebo na talíře, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.