Fettuccine Alfredo
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka uzená |
200 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Těstoviny Fettuccine |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky.
- Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.
- Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme.
- Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme.