Fettuccine Alfredo

Ingredience


Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Šunka uzená 200 g
Sýr Parmezán 60 g
Těstoviny Fettuccine 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Čerstvé zelené nudle dáme vařit později, až po uvaření omáčky.
  2. Plátky šunky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šunku a 2-3 minuty ji opékáme, až trochu zhnědne. Zaprášíme ji moukou a zvolna přiléváme mléko. Za stálého míchání přivedeme omáčku k varu.
  3. Zmírníme teplotu a vmícháme smetanu, asi minutu prohříváme, ale již nevaříme. Pak přidáme nastrouhaný sýr a umícháme hladkou omáčku. Osolíme a opepříme.
  4. Okapané nudle dáme do mísy, přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Přendáme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti a ihned podáváme.