Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 2 stroužek
Kuřecí prsa 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Těstoviny konzumní 400 g
Voda pitná 4 l
Vývar drůbeží 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.
  3. Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.
  4. Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.