Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Kuřecí prsa |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar drůbeží |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.
- Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.
- Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.
- Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.