Dvoubarevné pečivo

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 30 g
Máslo čerstvé 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 375 g
Rum 1 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme rum a kakao, druhý necháme světlý.
  2. Obě těsta necháme asi hodinu v chladu.
  3. Potom vyválíme na pláty, potřeme bílkem, dáme na sebe a zarolujeme.
  4. Znovu dáme do chladu. Vychlazené těsto krájíme na asi 1/2 cm široká a v průměru 3 cm kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.