Dvoubarevné pečivo
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
30 g |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
375 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme rum a kakao, druhý necháme světlý.
- Obě těsta necháme asi hodinu v chladu.
- Potom vyválíme na pláty, potřeme bílkem, dáme na sebe a zarolujeme.
- Znovu dáme do chladu. Vychlazené těsto krájíme na asi 1/2 cm široká a v průměru 3 cm kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.