Špaldové špagety s mandlovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Mandle |
60 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Máta |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.
- Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.
- Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.
- Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.
- Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.