Špaldové špagety s mandlovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Mandle 60 g
Máslo čerstvé 50 g
Máta 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 350 g
Voda pitná 4 l
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.
  2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.
  3. Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.
  4. Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.
  5. Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.