Celozrnné těstoviny s houbami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 350 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Těstoviny grahamové 350 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok uzený 130 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a nakrájíme na drobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
  2. Vodu v hrnci osolíme, přidáme lžíci oleje a těstoviny uvaříme doměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
  3. Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo, bůček, houby a smažíme asi 5 minut. V poslední minutě přidáme česnek a cibulky. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vínem.
  4. Formu vymažeme tukem. Těstoviny promícháme se směsí, nasekanou petrželkou a dáme do formy.
  5. Rozmícháme mléko, vejce, škrob, nastrouhaný sýr a směs osolíme, opepříme a přidáme tymián. Směsí přelijeme těstoviny a zapékáme v horkovzdušné troubě při 600 W a 200 °C asi 9 minut. Ihned podáváme.