Celozrnné těstoviny s houbami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
350 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Těstoviny grahamové |
350 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok uzený |
130 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a nakrájíme na drobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
- Vodu v hrnci osolíme, přidáme lžíci oleje a těstoviny uvaříme doměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
- Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo, bůček, houby a smažíme asi 5 minut. V poslední minutě přidáme česnek a cibulky. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vínem.
- Formu vymažeme tukem. Těstoviny promícháme se směsí, nasekanou petrželkou a dáme do formy.
- Rozmícháme mléko, vejce, škrob, nastrouhaný sýr a směs osolíme, opepříme a přidáme tymián. Směsí přelijeme těstoviny a zapékáme v horkovzdušné troubě při 600 W a 200 °C asi 9 minut. Ihned podáváme.