Smažené bramborové krokety

Ingredience


Brambory 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 40 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Strouhanka 100 g
Sůl 15 g
Tuk 120 g
Vejce slepičí 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
  2. Potom brambory prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
  3. Do vlažné hmoty zamícháme dobře rozšlehaná vejce a s pomocí mouky tvarujeme krokety válečkovitého tvaru. Krokety ponoříme do vajec rozšlehaných s mlékem, vyjmeme, obalíme v prosáté strouhance a v horkém tuku je usmažíme dozlatova.