Smažené bramborové krokety
Ingredience
Brambory |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
40 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
15 g |
Tuk |
120 g |
Vejce slepičí |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupané brambory překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.
- Potom brambory prolisujeme, přidáme rozpuštěné máslo, hrubou mouku, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.
- Do vlažné hmoty zamícháme dobře rozšlehaná vejce a s pomocí mouky tvarujeme krokety válečkovitého tvaru. Krokety ponoříme do vajec rozšlehaných s mlékem, vyjmeme, obalíme v prosáté strouhance a v horkém tuku je usmažíme dozlatova.