Těstovinové mušličky s krabím masem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 2 stroužek
Hrášek 200 g
Krabí maso mražené 350 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 0.25 kávová lžička
Rajčata 230 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny konzumní 400 g
Víno bílé 0.25 l
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě.
  2. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek, drcené pálivé papričky a asi minutu smažíme. Pak přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, víno a bazalku.
  3. Směs přivedeme k varu a polozakrytou vaříme asi 5 minut, zvolna.
  4. Potom přidáme hrášek, vařené vyloupané kraby, sůl a prohřejeme.
  5. Slité a dobře okapané těstoviny dáme do mísy, přelijeme krabí omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.