Těstovinové mušličky s krabím masem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek |
200 g |
Krabí maso mražené |
350 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
230 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny konzumní |
400 g |
Víno bílé |
0.25 l |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě.
- Česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek, drcené pálivé papričky a asi minutu smažíme. Pak přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, víno a bazalku.
- Směs přivedeme k varu a polozakrytou vaříme asi 5 minut, zvolna.
- Potom přidáme hrášek, vařené vyloupané kraby, sůl a prohřejeme.
- Slité a dobře okapané těstoviny dáme do mísy, přelijeme krabí omáčkou a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.