Těstovinové mušličky se sýrem

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 2 kávová lžička
Mozzarella 200 g
Protlak rajčatový 0.75 l
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ricotta 400 g
Těstoviny konzumní 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mozzarellu nakrájíme nahrubo, polovinu smícháme v míse s ricottou nebo tvarohem, solí, bylinkami, prošlehaným vejcem a solí. V menším rendlíku zahřejeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, né zcela doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou, vrátíme do hrnce a smícháme se sýrovou směsí.
  3. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, dáme do ní polovinu rajské omáčky, na ní rozložíme těstoviny, polijeme druhou polovinou omáčky a posypeme zbylou mozzarellou.
  4. Troubu vyhřejeme na 190 °C, vložíme těstoviny a pečeme asi 20-25 minut. Snítky bylinek opereme, osušíme a ozdobíme jimi hotový pokrm. Ihned podáváme.