Těstovinové mušličky se sýrem
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 kávová lžička |
Mozzarella |
200 g |
Protlak rajčatový |
0.75 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
400 g |
Těstoviny konzumní |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mozzarellu nakrájíme nahrubo, polovinu smícháme v míse s ricottou nebo tvarohem, solí, bylinkami, prošlehaným vejcem a solí. V menším rendlíku zahřejeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, né zcela doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou, vrátíme do hrnce a smícháme se sýrovou směsí.
- Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, dáme do ní polovinu rajské omáčky, na ní rozložíme těstoviny, polijeme druhou polovinou omáčky a posypeme zbylou mozzarellou.
- Troubu vyhřejeme na 190 °C, vložíme těstoviny a pečeme asi 20-25 minut. Snítky bylinek opereme, osušíme a ozdobíme jimi hotový pokrm. Ihned podáváme.