Thajské vepřové s nudlemi

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Fazolové klíčky 200 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Linguine 400 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové kotlety 200 g
Voda pitná 4 l
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěné kotlety zbavíme tuku a nakrájíme je na 0,5 cm velké nudličky. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V míse promícháme maso se sojovou omáčkou, česnekem, nastrouhaným zázvorem, pepřem a necháme marinovat asi 20 minut.
  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Vložíme nudle, mrkev a vaříme asi 9-11 minut, podle návodu.
  3. Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, nalijeme do ní rozšlehaná vejce a smažíme, až spodní strana ztuhne, pak je obrátíme a smažíme z druhé strany. Hotová vejce nakrájíme na 1 cm široké nudle a uchováme v teple.
  4. V té samé panvi rozpálíme zbylý olej a osmažíme na něm maso asi 4 minuty, za stálého míchání. Když maso zhnědne, přidáme k němu fazolové klíčky a ještě minutu dusíme, až klíčky trochu změknou.
  5. Nudle s mrkví necháme okapat, dáme je do mísy a lehce promícháme s masem, vaječnými nudličkami a petrželkou. Ihned podáváme.