Jambalaya s krevetami
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása uzená |
200 g |
Krevety tygří - loupané |
200 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
400 g |
Rýže loupaná |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky.
- V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou.
- Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme.
- Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla.
- Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla.
- Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme.