Jambalaya s krevetami

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Klobása uzená 200 g
Krevety tygří - loupané 200 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 400 g
Rýže loupaná 180 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky.
  2. V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou.
  3. Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme.
  4. Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla.
  5. Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla.
  6. Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme.