Tvarohový nok vařený v ubrousku

Ingredience


Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 250 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pšeničná krupice 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Tvaroh jemný 500 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu.
  3. Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.