Tvarohový nok vařený v ubrousku
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Tvaroh jemný |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu.
- Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.