Parmazánové keksy
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
15 g |
Mandle plátky |
20 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V hrnku rozmícháme droždí s cukrem, přilijeme teplé mléko a necháme vykynout. Vykynutým kváskem zaděláme z mouky, soli, másla, žloutku a nastrouhaného sýru tuhé těsto, které necháme chvíli kynout.
- Těsto rozválíme na plát a vypichujeme z něj různé tvary. Potřeme je vejcem a posypeme nasekanými mandlemi (nebo pistáciemi).
- Keksy urovnáme na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.