Rýžové koule
Ingredience
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
6 polévková lžíce |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo utřeme do pěny s vejci. Strouhanku navlhčíme smetanou.
- Vše smícháme s hotovou rýží, přidáme svazek jemně nasekaného koriandru, sýr, sůl a pepř.
- Vytvoříme kuličky a usmažíme je ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.