Noky z kukuřičné krupice

Ingredience


Kukuřičná krupice T 600 170 g
Mandle 40 g
Máslo čerstvé 90 g
Pepř bílý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 16 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 3 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osolenou vodu přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme ji asi 12 minut a stále mícháme. Pak necháme kaši ještě 12 minut bobtnat.
  2. Rozpustíme dvě třetiny másla, ale nenecháme zhnědnout. Přidáme ho ke kaši, vmícháme vejce, žloutek, mleté mandle, sůl a pepř.
  3. V hrnci necháme vařit vodu, z krupicové kaše tvoříme noky, které postupně zavařujeme. Necháme je 5-6 minut vařit, až vyplavou na povrch. Hotové vyjmeme a necháme v teple.
  4. Šalvějové lístky osmahneme ve zbylém másle. Noky dáme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a šalvějí. Ihned podáváme.