Noky z kukuřičné krupice
Ingredience
Kukuřičná krupice T 600 |
170 g |
Mandle |
40 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
16 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Osolenou vodu přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme krupici. Vaříme ji asi 12 minut a stále mícháme. Pak necháme kaši ještě 12 minut bobtnat.
- Rozpustíme dvě třetiny másla, ale nenecháme zhnědnout. Přidáme ho ke kaši, vmícháme vejce, žloutek, mleté mandle, sůl a pepř.
- V hrnci necháme vařit vodu, z krupicové kaše tvoříme noky, které postupně zavařujeme. Necháme je 5-6 minut vařit, až vyplavou na povrch. Hotové vyjmeme a necháme v teple.
- Šalvějové lístky osmahneme ve zbylém másle. Noky dáme na mísu, posypeme nastrouhaným parmazánem a šalvějí. Ihned podáváme.