Kroupy se zeleninou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Ječné kroupy |
160 g |
Koriandr čerstvý |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kroupy propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme asi 35 minut, při mírné teplotě.
- Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kroužky. Mrkev oškrábeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme ji na kroužky. Petrželku a koriandr nasekáme na drobno.
- V hrnci rozehřejeme olej a máslo, za stálého míchání na něm osmažíme pórek a mrkev asi 10 minut. V posledních 2 minutách k němu přidáme cibuli, sůl a pepř.
- Kroupy dobře promícháme se zeleninou, a teprve potom scedíme, zbyla-li nějaká tekutina. Vmícháme petrželku a koriandr, sůl a pepř. Dáme na talíře a ihned podáváme.