Kroupy se zeleninou

Ingredience


Cibule 2 ks
Ječné kroupy 160 g
Koriandr čerstvý 0.5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vaříme asi 35 minut, při mírné teplotě.
  2. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kroužky. Mrkev oškrábeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme ji na kroužky. Petrželku a koriandr nasekáme na drobno.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a máslo, za stálého míchání na něm osmažíme pórek a mrkev asi 10 minut. V posledních 2 minutách k němu přidáme cibuli, sůl a pepř.
  4. Kroupy dobře promícháme se zeleninou, a teprve potom scedíme, zbyla-li nějaká tekutina. Vmícháme petrželku a koriandr, sůl a pepř. Dáme na talíře a ihned podáváme.