Smažené nudle s thajskou bazalkou

Ingredience


Bazalka 5 g
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 4 ks
Cukr palmový 2 kávová lžička
Kuřecí stehna 200 g
Nudle rýžové 450 g
Olej rostlinný 40 ml
Omáčka rybí 200 ml
Omáčka sójová 200 ml
Thajská bazalka 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové nudle vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou. Vše důkladně promícháme, aby se omáčka rozetřela do těstovin a nudle se nelepily.
  2. Prolisujeme česnek a chilli papričky na jemnou pastu.
  3. Na pánvi wok rozpálíme olej, do něj vmícháme pastu z česneku a chilli papriček. Poté přidáme kuřecí nudličky a rychle smažíme ze všech stran. Takto upravenou masovou směs zakapeme rybí omáčkou, posypeme palmovým cukrem a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  4. Nakonec přidáme nudle a bazalku a vše lehce promícháme.