Smažené nudle s thajskou bazalkou
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
4 ks |
Cukr palmový |
2 kávová lžička |
Kuřecí stehna |
200 g |
Nudle rýžové |
450 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Omáčka rybí |
200 ml |
Omáčka sójová |
200 ml |
Thajská bazalka |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové nudle vložíme do misky, zakapeme sójovou omáčkou. Vše důkladně promícháme, aby se omáčka rozetřela do těstovin a nudle se nelepily.
- Prolisujeme česnek a chilli papričky na jemnou pastu.
- Na pánvi wok rozpálíme olej, do něj vmícháme pastu z česneku a chilli papriček. Poté přidáme kuřecí nudličky a rychle smažíme ze všech stran. Takto upravenou masovou směs zakapeme rybí omáčkou, posypeme palmovým cukrem a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- Nakonec přidáme nudle a bazalku a vše lehce promícháme.