Jihočeská lepenice
Ingredience
Brambory |
1350 g |
Cibule |
100 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
80 g |
Zelí kysané |
1500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.
- Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.
- Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.