Jihočeská lepenice

Ingredience


Brambory 1350 g
Cibule 100 g
Mléko polotučné 100 ml
Sůl 20 g
Tuk 80 g
Zelí kysané 1500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.
  3. Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.
  4. Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.