Arménský fazolový salát

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole bílé 350 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka a scedíme je.
  2. Fazole promícháme s mletými ořechy, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem utřeným se solí, pepřem, octem a olejem. Necháme chvíli v chladu proležet.
  3. Při podávání salát ozdobíme nasekanou petrželkou a kroužky cibule.
  4. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům.