Arménský fazolový salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé |
350 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka a scedíme je.
- Fazole promícháme s mletými ořechy, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem utřeným se solí, pepřem, octem a olejem. Necháme chvíli v chladu proležet.
- Při podávání salát ozdobíme nasekanou petrželkou a kroužky cibule.
- Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům.