Ořechový piškot

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Marmeláda višňová 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 4 polévková lžíce
Ořechy vlašské 60 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Potom zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku promíchanou s mletými ořechy.
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.
  3. Upečený moučník opatrně vyklopíme a částečně vychladlý prořízneme a pomažeme pikantní marmeládou. Povrch pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.