Ořechový piškot
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Marmeláda višňová |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
60 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Potom zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku promíchanou s mletými ořechy.
- Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě.
- Upečený moučník opatrně vyklopíme a částečně vychladlý prořízneme a pomažeme pikantní marmeládou. Povrch pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.