Jehněčí kýta s medovou kůrkou

Ingredience


Jehněčí kýta 1000 g
Máta 1 kávová lžička
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka.
  2. Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova.
  3. Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích.