Jehněčí kýta s medovou kůrkou
Ingredience
Jehněčí kýta |
1000 g |
Máta |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka.
- Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova.
- Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích.