Žampiony v bramborovém těstíčku
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
130 g |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
130 g |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, čerstvé žampiony, sůl, pepř, tymián a nasekanou petrželku.
- Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se smetanou a vejci. Hotové brambory slijeme, prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
- Zapékací nádobu vytřeme máslem, naplníme polovinou bramborové směsi a na ni rozložíme žampiony. Zakryjeme druhou polovinou bramborové směsi a navrch dáme vločky másla.
- Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut. Ihned podáváme.