Žampiony v bramborovém těstíčku

Ingredience


Brambory 4 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 25 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Brynza 130 g
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 130 g
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, čerstvé žampiony, sůl, pepř, tymián a nasekanou petrželku.
  3. Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se smetanou a vejci. Hotové brambory slijeme, prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
  4. Zapékací nádobu vytřeme máslem, naplníme polovinou bramborové směsi a na ni rozložíme žampiony. Zakryjeme druhou polovinou bramborové směsi a navrch dáme vločky másla.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut. Ihned podáváme.