Mřížkový koláč s příchutí perníku
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Kypřicí prášek do perníku |
0.5 ks |
Marmeláda rybízová |
6 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku s perníkovým práškem prosijeme na vál, přidáme cukr, rozdrobené máslo, med, vejce a mléko. Vypracujeme vláčné těsto.
- Dvě třetiny těsta rozválíme na plát, vložíme na vymazaný plech, pomažeme pikantní marmeládou a ozdobíme mřížkami ze zbylého těsta.
- Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- Po upečení moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.