Mřížkový koláč s příchutí perníku

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Kypřicí prášek do perníku 0.5 ks
Marmeláda rybízová 6 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 300 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku s perníkovým práškem prosijeme na vál, přidáme cukr, rozdrobené máslo, med, vejce a mléko. Vypracujeme vláčné těsto.
  2. Dvě třetiny těsta rozválíme na plát, vložíme na vymazaný plech, pomažeme pikantní marmeládou a ozdobíme mřížkami ze zbylého těsta.
  3. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  4. Po upečení moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.