Ananasové kari s krevetami a škeblemi

Ingredience


Ananas 170 g
Chilli paprička 2 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kafirové listy 5 ks
Kari pasta 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 230 g
Mléko kokosové 800 ml
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Škeble čerstvé 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.
  2. Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.
  3. Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.
  4. Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.