Ananasové kari s krevetami a škeblemi
Ingredience
Ananas |
170 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kafirové listy |
5 ks |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
230 g |
Mléko kokosové |
800 ml |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Škeble čerstvé |
450 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.
- Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.
- Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.
- Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.