Provensálský svítek

Ingredience


Cibule 2 ks
Estragon 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Gruyére 50 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do ploché formy na zapékání dáme máslo, olej a necháme je v předehřáté troubě rozpustit.
  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nasekáme je nadrobno. Vejce rozmícháme se strouhaným sýrem, cibulí, sušeným estragonem nebo bazalkou. Osolíme a opepříme.
  3. Formu vyjmeme z trouby a tukem pomažeme celé dno, nalijeme do ní směs a navrch urovnáme plátky rajčat.
  4. Pečeme asi 15 minut, až vejce ztuhnou. Ihned podáváme.