Provensálský svítek
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Estragon |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gruyére |
50 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do ploché formy na zapékání dáme máslo, olej a necháme je v předehřáté troubě rozpustit.
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nasekáme je nadrobno. Vejce rozmícháme se strouhaným sýrem, cibulí, sušeným estragonem nebo bazalkou. Osolíme a opepříme.
- Formu vyjmeme z trouby a tukem pomažeme celé dno, nalijeme do ní směs a navrch urovnáme plátky rajčat.
- Pečeme asi 15 minut, až vejce ztuhnou. Ihned podáváme.