Ztracená vejce s omáčkou z avokáda
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
70 ml |
Olivy nakládané |
10 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sardelové řezy |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.
- Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.
- Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.