Ztracená vejce s omáčkou z avokáda

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej olivový 70 ml
Olivy nakládané 10 ks
Pepř bílý 1 špetka
Sardelové řezy 4 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme vodu s octem, přivedeme k varu a postupně vejce rozklepneme a vaříme 3-4 minuty.
  2. Vymačkáme šťávu z citronu, avokáda oloupeme a vyjmeme pecky. Česnek oloupeme a nasekáme na hrubo. Do mixéru dáme avokádo, sardelové řezy v oleji, vypeckované zelené olivy naložené v bylinkovém nálevu, citronovou šťávu a česnek. Přidáme smetanu, olej, sůl a pepř. Vše umixujeme na hladkou omáčku.
  3. Vejce vyjmeme z vody a dáme je na talíře, nožem zarovnáme okraje. Můžeme podávát ihned s teplou nebo studenou omáčkou.