Španělská bramborová tortilla

Ingredience


Brambory 4 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 100 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme brambory s cibulí, vodu a sůl. Za občasného obracení dusíme 15 minut, až jsou brambory hotové.
  3. Česnek oloupeme a nasekáme, v rendlíku rozpálíme olej, vložíme česnek a 15 vteřin opékáme. Přidáme pokrájená rajčata, vývar a pod pokličkou vaříme asi 15 minut.
  4. Vejce rozšleháme se špetkou soli, pak přidáme brambory. Ve větší pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme vaječnou směs s brambory a 8 minut ji opékáme, až je spodní strana pevná.
  5. Obrátíme ji a pečeme ještě asi 3 minuty. Tortillu nakrájíme na řezy a ihned podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť.