Mandlové tolárky
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
120 g |
Kakao - prášek |
38 g |
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
170 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cukr s máslem utřeme, přidáme vejce a ostatní suroviny, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet.
- Z těsta uděláme váleček, který obalíme v loupaných, strouhaných mandlích smíchaných s hrubým krystalovým cukrem.
- Váleček necháme ztuhnout, aby se lépe krájel. Nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka o průměru 3 cm.
- Pečeme v předehřáté troubě.