Mandlové tolárky

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 120 g
Kakao - prášek 38 g
Mandle 50 g
Máslo čerstvé 170 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Rum 1 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr s máslem utřeme, přidáme vejce a ostatní suroviny, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet.
  2. Z těsta uděláme váleček, který obalíme v loupaných, strouhaných mandlích smíchaných s hrubým krystalovým cukrem.
  3. Váleček necháme ztuhnout, aby se lépe krájel. Nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka o průměru 3 cm.
  4. Pečeme v předehřáté troubě.