Vepřová žebírka s jablky a křenovou šlehačkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
4 ks |
Křen |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka. Měkká žebra dáme na nahřáté talíře a poprášíme paprikou.
- Do šťávy přidáme máslo a oloupaná, na silnější kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců. Opékáme asi 5 minut.
- Smetanu dotuha ušleháme a přidáme nastrouhaný křen zakapaný citronovou šťávou. Mírně osolíme, osladíme a promícháme.
- Žebírka přelijeme vroucí šťávou z pánve, obložíme horkými jablky a ozdobíme šlehačkou.