Vepřová žebírka s jablky a křenovou šlehačkou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Jablka 4 ks
Křen 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka. Měkká žebra dáme na nahřáté talíře a poprášíme paprikou.
  2. Do šťávy přidáme máslo a oloupaná, na silnější kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců. Opékáme asi 5 minut.
  3. Smetanu dotuha ušleháme a přidáme nastrouhaný křen zakapaný citronovou šťávou. Mírně osolíme, osladíme a promícháme.
  4. Žebírka přelijeme vroucí šťávou z pánve, obložíme horkými jablky a ozdobíme šlehačkou.